Jag bara måste berätta om min senaste uppgradering på bilen. Jag beställde nämligen för ett tag sedan hem en backkamera eftersom min bil inte hade en sådan, och har nu installerat denna på egen hand. Det vart så mycket lättare än vad jag trodde och det fungerade som det skulle redan vid första försöket. Jag tyckte först att det var svårt att välja backkamera eftersom det finns ett så stort utbud av backkameror hos Teknikproffset! Men efter att ha läst på om de olika kamerorna och dess funktioner bestämde jag mig för vilken jag ville ha.

Monterar in parkeringssensorerna i de borrade hålen

Monteringen av backkameran gick så mycket lättare än vad jag hade trott att det skulle göra. Det följde nämligen med en borr som man behöver för att göra små hål i kofångaren med, därefter monterar man in parkeringssensorerna i de borrade hålen. Efter att jag gjort detta drog jag upp själva displayen i kupén. Strömmen som krävs för att ha igång backvarningssystemet tar man enkelt ifrån backljuset vilket i sin tur leder till att varningssystemet drar igång så fort man lägger i backen.

Kan inte lita på att det mänskliga ögat kan hålla koll på allting i alla vinklar

Att ha en backkamera med varningssystem underlättar körningen enormt. Man kan inte lita på att det mänskliga ögat kan hålla koll på allting i alla vinklar, speciellt inte hur det ser ut bakom bilen när man skall backa. Man kan inte heller veta exakt hur långt det är till närliggande bilar. Allt detta får man hjälp med när man har en backkamera som ger ifrån sig varningssignaler när man kommer någonting nära i samband med att man backar. Det kostar inte många kronor att köpa sig en backkamera och det är verkligen något jag vill tipsa alla om att införskaffa.