Som med alla andra motorfordon så måste även din MC genomgå service ibland. Tråkigt men sant, men det behöver inte bli särskilt kostsamt om du gör din service MC i Borås. Här finns välrenommerade MC tekniker som gör allt för dig och din hoj. En del tycker att det är bekvämt och känns säkert att lämna in sin hoj på service hos kunnig personal medan andra absolut vill göra så mycket som möjligt med sin hoj på egen hand. Smaken är som baken delad, som ni vet och det ena är inte bättre än det andra, det beror enbart på hur kunnig och säker du själv är på att hantera din MC.

MC service själv

Om du väljer att utföra din MC service på egen hand så kan du få några tips att fundera över här. Det är inte bara att sätta igång och ta isär en MC, du måste se över så att du har alla verktyg som behövs. Till exempel blocknycklar, insexnycklar, hylsnyckelsats samt skruvmejslar (har säkert glömt något). Börja inte meka med en smutsig hoj, utan se till att tvätta rent den först så har du lättare för att se vad du håller på med.

Vad görs på en MC service?

Kolla alltid oljenivån! Du kan behöva utföra olja och oljefilterbyte emellanåt så det är viktigt att du kollar detta. Med jämna mellanrum ska också tändstiften bytas och kylvätskenivån läsas av. Det är också bra om du checkar av bromsar, luftfilter, förgasare och bromsskivor. Att ha fräscha bromsar är så klart aldrig fel! När din MC är varm kan du passa på att kolla och smörja in kedjan och checka drivpaketet. Ladda batteriet om din MC har stått hela vintern, hösten och våren och även så lamporna fungerar. Glöm inte heller att kolla av lufttrycket på dina däck! Lycka till och trevlig sommar!